dilluns, 31 de desembre del 2012

Pedro pregunta per la moció i avisa de les seues conseqüències


PLE DE DESEMBRE. 27/12/2012
La moció de censura i les seves raons, van centrar el debat en l'últim ple de l'any, on l'assistència de públic va ser notablement superior a l'habitual.






Pedro Seguí va traslladar a l'oposició la pregunta que molts veïns esperaven conèixer.

Pepe Fornés va manifestar que han arribat molt lluny i que no es tracta de res personal.


Miles Turner va declarar que José Vte. no ha sigut capaç d'arribar a acords amb ningú. 


Els pressupostos del 2013 seguiran negociant-se després de rebutjar-se la proposta del govern.

Pepe va retreure a José Vte. que use el cotxe municipal per anar a treballar metre que el seu està al taller




PLE DE DESEMBRE. 27/12/2012 









SOSTRE DE DESPESA PER 2013

Segons la legislació vigent que va exposar la secretària municipal, el sostre de despesa per al pressupost 2013 és de 1.120.796 €.

PRESSUPOST 2013


Es va debatre sobre la proposta de pressupostos que l'alcalde, José Vte. Pons, va presentar en el ple de novembre i sobre la qual s'ha anat treballant des d'aleshores. Alguns regidors, a causa de diversos motius, no van disposar de prou temps per estudiar-los com els hagués agradat. De les reunions que es van acordar tindre per aportar cada grup les seues propostes, tampoc es va celebrar alguna, en coincidir amb un viatge que van fer diversos regidors a Diputació per corroborar la situació en què es troba el projecte de l'auditori i també en coincidir amb la presentació de la moció de censura que es votarà el proper dia 2 a les 12:00 h.

Miles Turner (n º 1 PP) va discrepar sobre les diferències que tenia aquesta proposta de pressupostos respecte al que s'havia parlat en les reunions anteriors sobre aquests pressupostos del 2013, com per exemple en el tema dels arranjaments de les urbanitzacions, que en la actual proposta de pressupostos no té cap dotació, de manera que Miles Turner va recriminar que l'alcalde volguera deixar oblidats, un altre any més, als veïns d'aquestes urbanitzacions.


José Vte. Pons (alcalde) va comentar que la proposta de Miles Turner sobre l'arranjament d'urbanitzacions no era acceptable, ja que la proposta de Miles era la de repartir, a parts iguals, les despeses d'adequació de les urbanitzacions, entre l'ajuntament i les urbanitzacions. José Vte. Pons, va afegir que del que sí que es podria parlar és de l'adequació dels accessos principals, perquè aquests accessos sí que ho estaven utilitzant altres persones a part dels veïns de les urbanitzacions. Però el tècnic, en qualsevol cas, va afegir José Vte. Pons, li va dir que no estava clar que això fora de titularitat municipal.

De tota manera, va afegir José Vte.Pons (alcalde), hi ha un romanent amb el qual es podria abordar aquestes obres.

La votació de la proposta de pressupostos per al 2013 presentada per l'equip de govern va ser rebutjada per 3 vots a favor del Bloc, (Karen Thornton no va acudir al ple) i 5 en contra (2 de PP i 3 de PSOE).

Els regidors van decidir seguir reunint-se en les pròximes dates per poder realitzar una nova proposta de pressupostos per al 2013.


EXPLICACIONS PER LA MOCIÓ


Pedro Seguí (núm. 3 Bloc) va voler preguntar als regidors de l'oposició per les raons concretes de la moció presentada el passat dimecres 19 de desembre, ja que, segons Pedro, hi ha molta gent al poble que no entén les raons i els agradaria conèixer el perquè d'aquesta decisió. Pedro Seguí els va preguntar si era per raons personals o si coneixien les raons per les quals havien presentat aquesta moció.

Miles Turner (nº 1 PP) va respondre que el problema és la ingovernabilitat de l'ajuntament i en cap cas és per cap motiu personal. Miles Turner va comentar que porten molt de temps presentant propostes sobre la taula i el govern no aporta cap, no arriba a cap acord i ignora les propostes de l'oposició, i així és impossible, "no es pot governar des de l'oposició" va afirmar Miles, aleshores per venir aquí a mirar cóm el govern no fa res i no escolta a ningú, per això, o em quedo a casa o fem alguna cosa per canviar aquesta situació, i això hem fet, va afegir Miles.

Pedro Seguí (núm. 3 Bloc) va mostrar la seua sorpresa davant aquesta moció per la falta de motius objectius, ja que no aprecia mala gestió ni cap raó suficient per prendre una decisió així.


Pepe Fornés (n º 2 PSOE) va comentar que, per exemple, des del govern, en el tema de l'auditori, no se'ls ha escoltat ni se'ls ha tingut en compte en les seues al · legacions.

José Vte. Pons (alcalde) va recordar que PP i PSOE van rebutjar la subvenció de quasi 1 milió d'euros per l'auditori, i que si ell, José Vte. Pons, hagués complit amb la seua estricta obligació de portar a la Diputació l'acta del ple d'octubre, s'hauria acabat tot i no hauria marxa enrere, i Benidoleig s'hauria quedat sense subvenció i sense auditori, i davant aquesta situació va preferir convocar un ple extraordinari per intentar reconduir la situació. I sobre l'opció de canviar la subvenció per altres projectes per crear ocupació en Benidoleig, en Diputació els van dir que no es podria fer en aquestes condicions perquè les obres les faria la Diputació i el treball no es donaria als veïns de Benidoleig, perquè ho porta la Diputació, i que per això es va decidir continuar endavant amb el projecte.


José Vte, Pons (alcalde) va demanar a l'oposició que contestaren a la pregunta de Pedro Seguí sobre els motius de la moció i va comentar que si és per un tema personal, que li posen la traveta a ell però que no la hi posen a Benidoleig , perquè en aquests temes, va afegir José Vte.Pons, qui ho paga sempre és el poble.

Pepe Fornés (nº 2 PSOE) va comentar que el poble no paga res, i que l'únic que està pagant el poble durant un mes i mig són els viatges de l'alcalde a la seua feina, i tots estem pagant la gasolina i la locomoció amb el cotxe del ajuntament, perquè l'alcalde tenia el cotxe avariat i estava usant el cotxe de l'ajuntament.

José Vte. Pons (alcalde) va recordar que ha posat, el seu cotxe particular, nou anys i mig al servei del poble. Pepe Fornés (n º 2 PSOE) es va preguntar si és que en tot aquest temps el poble no li ha pagat res o és que ha estat gratis a l'ajuntament.

José Vte. Pons, va voler recordar que el seu cotxe és igual que el de Pepe i es van comprar a les mateixes dates, i només cal mirar-los als dos per entendre el que deia. I que si ha de pagar alguna cosa, ho pagarà com el primer, però va voler recalcar que el cotxe ha estat al servei del poble durant tots aquests anys, i que això no venia al cas, i va afegir José Vte. Pons, que contestaren a la pregunta que ha fet Pedro Seguí (núm. 3 Bloc).


Miles Turner (nº 1 PP) va acusar José Vte. Pons (alcalde) de voler fer-ho un tema personal, insultant i dient mentides a la premsa, Miles Turner va recordar que ell mai ha insultat a ningú d'aquesta manera, però que José Vte. Pons (alcalde), s'ha dedicat a anar pels mitjans de comunicació a insultar ia dir mentides.

José Vte. Pons (alcalde) li va respondre que ell no ha insultat ni ha comptat mentides i que Miles Turner també ha fet declaracions als mitjans.

Sobre les raons de la moció, Miles Turner (nº 1 PP), a més de les ja al · legades, ha retret a l'alcalde no haver arribat a cap acord de consens amb ningú, no haver-se assegut a parlar amb Pepe, amb M ª Dolores etc .. i causa d'aquest comportament de govern, s'han vist obligats a presentar aquesta moció.


Pepe Fornés (nº 2 PSOE) va recordar que mentre que el PSOE i el PP baixen els impostos un 10% perquè el poble no isca tan perjudicat, l'alcalde es dedica a insultar al Canfali i a dir que són uns mariachis, uns pocavergonyes, etc , aleshores, va afegir Pep Fornés, "qui mira aquí pel poble?". Pepe Fornés (nº 2 PSOE), va afegir que hi ha molts més motius per a la moció de censura i que tots ells els llegiran en el ple.

José Vte. Pons (alcalde) i Pedro Seguí (núm. 3 Bloc) van comentar que aquestes raons no són suficients per prendre una decisió així i la veuen desmesurada i injustificada.

El debat es va traslladar aleshores les propostes de regidories de principi de la legislatura quan es va intentar que tots participessin del govern local.

Miles Turner (nº 1 PP) va retreure a José Vte. Pons (alcalde) que rebutgés la seua col · laboració i no tingués en compte cap de les seues propostes i que no es delegués entre tots, les àrees municipals. Mayte Far (núm. 2 Bloc) va respondre que el que no pot ser és voler fer-se càrrec de només una part de l'aigua, no es pot parcel · lar una regidoria.

Pepe Fornés (nº 2 PSOE) es va queixar que en aquest moment només es va posar a disposició de l'oposició les àrees "sobrants" i que així és difícil arribar a acords.

José Vte. Pons (alcalde) li va contestar que això no va ser així, que no havien regidories sobrants i que Pepe Fornés entén el que vol entendre.

Miles Turner (nº 1 PP) també va retreure a Mayte Far (núm. 2 Bloc) que hi ha reunions de turisme a Alacant a les quals no va i l'avisa a última hora perquè vagi ell. Mayte li va respondre que quan no pot acudir a alguna reunió li diu a Miles per si pot anar i que no calia parlar més, que tots es coneixien.. 


Pedro Seguí (núm. 3 Bloc) va preguntar a l'oposició si havien pensat en les repercussions dels pactes i decisions que estan prenent, en referència a la moció de censura, ja que les cúpules directives dels partits no ho aprovaven i això pot tindre conseqüències a l'hora de sol · licitar subvencions etc .. es van tancant portes al poble "penseu que ens donaran un cop de mà quan sol · licitem alguna cosa?, penseu que el poble és autosuficient per poder aconseguir tot el que s'ha aconseguit, el col · legi, l'ajuntament, l'escola de música?, ¿penseu que nosaltres sols podem aconseguir tot això? ", nosaltres, en referència a Benidoleig, no som autosuficients.

Pedro Seguí (núm. 3 Bloc) va afegir que, el comportament unilateral de l'oposició passarà factura al poble de manera negativa "i ho pagarem tots". Pedro Seguí va comentar que, segons ell, no estan fent les coses bé i que no estan deixant contents a quasi ningú, únicament als més pròxims a ells i que quan sorgisquen xicotetes discrepàncies es trencarà el pacte.

Pepe Fornés (nº 2 PSOE) va mostrar la seua disconformitat amb aquest plantejament de Pedro Seguí (núm. 3 Bloc) i va respondre que això no és així i que no cal atemorir ni res, i que el temps ho dirà.

Pedro Seguí (núm. 3 Bloc) va voler deixar una pregunta en l'aire abans d'acabar, què passaria si José Vte. Pons (alcalde) presentara la seua dimissió?

Pepe Fornés (nº 2 PSOE) va respondre que ja han arribat massa lluny i que això ho haurien d'haver pensat abans….


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada